Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014


Πριν μιλήσεις αναρωτήσου: Αυτό που θα πω είναι ευγενικό, είναι απαραίτητο, είναι αληθινό, είναι καλύτερο από τη σιωπή;
Shirdi Sai Baba, 1838-1918, Ινδός γκουρού

Το παραπάνω γνωμικό δεν αφορά την δική μου σιωπή αλλά τα λόγια των άλλων.
Η σιωπή μου που αποφάσισα να εγκαταλείψω δυστυχώς αποδείχθηκε ανεπαρκής και ανίσχυρη μπροστά στην τόση δολιότητα, υποκρισία, αισχρότητα και μωρία σας!

Ας αναλύσουμε λοιπόν τα γραφόμενά σας, για να δούμε κατά πόσο είναι ευγενικά, απαραίτητα και κυρίως αληθινά.

Καλύτερα να παρακάμψουμε το «ευγενικά» που όχι μόνο δεν τα χαρακτηρίζει, αλλά είναι και κάτι που δεν περιμένω από εσάς.
Όσο για το «απαραίτητα»…… Διφορούμενη η σημασία του. Απαραίτητα για την επιτυχία του σκοπού σας, που δεν είναι άλλος από την δική μου απαξίωση. Αλλά δυστυχώς άχρηστα για το κοινό καλό. Μην βιάζεστε να αντιδράσετε!!! Υπομονή!!!!! Ακολουθούν επιχειρήματα και αποδείξεις Αληθινές!!!!
Φτάνοντας δε στο «αληθινά», επιτρέψτε μου να σας μάθω την ακριβή έννοια της λέξης.

Αρχίζουμε με λίγα μαθήματα ιστορίας που αναφέρονται στον συνονόματό μου Πήλιο Γούση:
 Έχει γραφεί σε πολλά βιβλία ότι στην κατάληψη του Σουλίου από τον Αλή Πασά πιθανόν να συνετέλεσε η αμφιλεγόμενη «προδοσία» του Πήλιου Γούση, ο οποίος, κατά την παράδοση, οδήγησε από ένα άγνωστο μονοπάτι τους Αλβανούς στα νώτα των Σουλιωτών[2]. Όμως για τον Πήλιο Γούση, τα πράγματα δεν είναι όπως μεταφέρθηκαν από την παράδοση. Ο Πήλιος Γούσης ήταν Σουλιώτης πολεμιστής, μέλος της Φιλικής Εταιρείας από το έτος 1819. Πολέμησε τα έτη 1800-1804 κατά των Τουρκαλβανών του Αλή Πασά και έπεσε ηρωικά ως αξιωματικός κατά την Έξοδο του Μεσολογγίου το έτος 1826.[3] Το όνομα του Πήλιου Γούση είναι χαραγμένο σε έναν από τους τάφους στο Ηρώο Μεσολογγίου. Πως όμως του βγήκε το όνομα του Πήλιου Γούση; Μετά το θάνατο του Γεώργιου Τζαβέλλα ζητούσαν οι Σουλιώτες νέα εκλογή αρχηγού. Ο Πήλιος Γούσης ήταν υποψήφιος αλλά οι Σουλιώτες εξέλεξαν τον Φώτο Τζαβέλλα γιό του θανόντος. Ακούσθηκε τότε να λέει εκνευρισμένος ο Πήλιος Γούσης: «Γαμώ τη μάνα του, όλο οι Τζαβελλαίοι θα κυβερνάνε το Σούλι; Τώρα θα τους δείξω εγώ!». Στη συνέχεια πήρε τη φάρα του και εγκαταστάθηκε στην Κρανιά Πρέβεζας, στη θέση Αγιος Νικόλαος.[4] Όμως η κακή φήμη βγήκε από τον συγγραφέα Χριστόφορο Περραιβό, τέως αξιωματικό του Βενετικού στρατού, ο οποίος έγραψε ότι «ο Γεώργιος Μπότσαρης και οι συμπέθεροί του Πήλιος Γούσης και Κουτσονίκας επρόδωσαν στον Αλή Πασά την πατρίδα τους το Σούλι». Θεωρείται βέβαιο όμως ότι αυτά τα έγραψε ο Χριστόφορος Περραιβός για προσωπικούς λόγους, διότι οι ανωτέρω τρεις είχαν κάποτε αντιδράσει στην αποστολή του ως πληρεξούσιου στον Αυτοκράτορα Αλέξανδρο της Ρωσίας. Ιστορικά θεωρείται πλέον πλήρως αποκατεστημένος ο Σουλιώτης Πήλιος Γούσης.[5].

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%93%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7%CF%82

Ποιο λοιπόν είναι «ίδιον» των Ελλήνων??? Ποιας μορφής προδοσία??? Το δικό σας «ίδιον» πάντως αποκαλύπτεται και δεν είναι άλλο από τις προσωπικές σας φιλοδοξίες, οι οποίες ενόψει και των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών γίνονται όλο κι εντονότερες και σας ωθούν σε τέτοιου είδους ενέργειες, αν όχι χειρότερες.
Συνεχίζουμε με λίγα μαθήματα νεώτερης τοπικής Ιστορίας:
Οι αποφάσεις για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ ελήφθησαν από δημοτικά όργανα , στα οποία όχι μόνο δεν συμμετείχα ως αιρετός, αλλά αντιθέτως ήμουν πολέμιός τους και μάλιστα με ιδιαίτερα ενεργό τρόπο, με τη φυσική μου παρουσία σε κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, εκπομπές, με την οικονομική μου συνεισφορά και με προσωπικό κόστος (διώξεις, δικαστήρια κλπ.), για τα οποία ουδέποτε δυσανασχέτησα ούτε και μετάνιωσα, γιατί αυτός ο αγώνας μας δεν πήγε χαμένος, αφού καταφέραμε αν όχι το μέγιστο επιθυμητό (την απένταξη του έργου) το ελάχιστο δυνατό, που ορίζεται με την απόφαση του ΣτΕ δηλαδή την ολοκληρωμένη διαχείριση, η οποία είναι σε εξέλιξη τώρα.

Εξαργυρώνοντας τον παραπάνω αναφερόμενο αγώνα μου, εισπράττω από εσάς την προσπάθειά σας για πλήρη απαξίωση των δυνατοτήτων και ικανοτήτων μου. Αυτό και μόνο αυτό είναι το αντάλλαγμα του αγώνα μου. Όλα τα υπόλοιπα τα πέτυχα μόνος μου, και
βασιζόμενος στο ήθος, την προσωπικότητα, την αγωνιστικότητα, την αντοχή και ικανότητές μου εκλέχθηκα στις δημοτικές εκλογές του 2010 δημοτικός σύμβουλος Ηράκλειας με 1.000 και πλέον ψήφους, πρώτος στη Δημοτική Ενότητα Σκοτούσσης και έκτος στον Καλλικρατικό Δήμο Ηράκλειας σε σύνολο 17 εκλεγέντων συνυποψηφίων μου. Επόμενο ήταν με τέτοια δημοτικότητα να ορισθώ ως έμμισθος Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Σκοτούσσης την πρώτη διετία της θητείας μου. Καθήκον που εκπλήρωσα με ευσυνειδησία και με γνώμονα το κοινό καλό και κατά κοινή ομολογία επιτυχημένα. Σήμερα πλέον και συγκεκριμένα από 1-11-2013 και μέχρι 31-8-2014 έχω ορισθεί ως Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Ηράκλειας, χωρίς να λαμβάνω καμμιά χρηματική παροχή για αυτή μου την ιδιότητα

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%9E%CE%A7%CE%A9%CE%A1%CE%A4-%CE%9A%CE%91%CE%91

Στα πλαίσια της ιδιότητάς μου ως δημοτικός σύμβουλος Ηράκλειας ορίσθηκα με ομόφωνες αποφάσεις του 27μελούς Δημοτικού Συμβουλίου ως : 1)Μαζί με το Δήμαρχο Ηράκλειας εκπρόσωπος του Δήμου στην ΕΣΑΝΣ και 2)Μοναδικός εκπρόσωπος του Δήμου στο 63μελές συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ), μη λαμβάνοντας καμμία χρηματική αποζημίωση για τη συμμετοχή μου στα ανωτέρω συλλογικά όργανα. Ως μέλος της ΕΣΑΝΣ ορίσθηκα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου (62/20/13-11-2012) «ως αρμόδιος του εργοταξίου του ΧΥΤ Ν. Σερρών στην Θέση «ΝΕΡΑΪΔΑ» Παλαιοκάστρου, άνευ ουδενός ανταλλάγματος, στον οποίον θα ανατεθεί: α)το έργο της επίβλεψης για την εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεών του, β)το έργο της εποπτείας και ελέγχου του απασχολούμενου προσωπικού, γ)το έργο του προγραμματισμού των προμηθειών και υπηρεσιών και δ)το έργο του διαχειριστικού ελέγχου».

Ας προχωρήσουμε με το ιστορικό της «προδοσίας» μου.
Γιατί αποδέχθηκα τις θέσεις αυτές? Που αποσκοπούσα? Τι επέτυχα?
Η μη συμμετοχή μου στα όργανα αυτά είναι σίγουρο ότι δεν θα σταματούσε τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, αλλά απλά τις θέσεις αυτές θα καταλάμβαναν άλλοι που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είχαν σχέση με το Παλαιόκαστρο και την ευρύτερη περιοχή. Αποδέχθηκα τις θέσεις αυτές γιατί απλά και λογικά σκέφθηκα πως ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσω τα συμφέροντα της τοπικής μας κοινωνίας και των κατοίκων της είναι εκ των έσω. Και πιστεύω ότι το κάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ως μέλος της ΕΣΑΝΣ, και μάλιστα κατά πρόσφατη τηλεοπτική μαρτυρία του κ. Ιωάννη Γιάντσιου, διευκόλυνα παντοιοτρόπως τα μέλη της Αναπτυξιακής Περιβαλλοντικής Κίνησης Πολιτών Παλαιοκάστρου Σερρών, με τις απαραίτητες εκ μέρους μου ενέργειες ακόμη και με την φυσική μου παρουσία σε οποιοδήποτε θέμα μου ζητήθηκε. Ως υπεύθυνος του ΧΥΤ κατάφερα να μπορούμε να ελέγχουμε την λειτουργία του εμείς οι ίδιοι οι κάτοικοι του Παλαιοκάστρου, αφού από τη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα έχουμε «μάτια κι αυτιά» μέσα στο χώρο, τόσο με τη δική μου παρουσία αλλά κυρίως με την παρουσία των συγχωριανών μας που εργάζονται εκεί, ελέγχοντας αν λειτουργεί ο χώρος σύμφωνα με την μελέτη εφαρμογής και τους περιβαλλοντικούς όρους. Ταυτόχρονα ως αρμόδιος του απασχολούμενου προσωπικού διασφάλισα την απασχόληση ατόμων από τα χωριά μας και την ευρύτερη περιοχή, αποκομίζοντας έτσι ένα ελάχιστο αντισταθμιστικό όφελος για τους πληττόμενους κατοίκους.
Τολμώ να πιστεύω ότι η εν γένει στάση και θεωρία μου για το συγκεκριμένο θέμα και η αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου Ηράκλειας οδήγησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηράκλειας να αποφασίσει σχεδόν ΟΜΟΦΩΝΑ (με μόνη μειοψηφία αυτήν του κ. Στέργιου Σερέτη) την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με την υπ’ αριθ.49/25-2-2011 απόφασή του, με την οποία επίσης διατυπώνει και την συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής
στο πλευρό των δημοτών σε κάθε διεκδίκησή του για τήρηση της νομιμότητας και αντίθεση σε κάθε αυθαιρεσία της πολιτείας.
Το γεγονός λοιπόν ότι προσάρμοσα τον αγώνα μου για το καλό του τόπου στις νέες καταστάσεις που προέκυψαν, πολεμώντας στην καταλληλότερη πρόσφορη θέση και με τα καταλληλότερα πρόσφορα μέσα σύμφωνα με την υφιστάμενη κατάσταση, μόνο προδότη δεν μπορεί να με χαρακτηρίσει.
Και τελειώνοντας θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.
Ποιος θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη????
Κι εν προκειμένω προδότης στη θέση του προδότη???
Ποιος???


Όλα αυτά λοιπόν που μου καταλογίσατε αληθινά δεν ήταν……. ήταν απαραίτητα????
Για ποιόν????

6 σχόλια:

  1. καλημέρα Νίκο,διάβασα το κείμενο που ανάρτησες και ομολογώ ότι δεν έχω λόγο να αμφιβάλω για τα λεγόμενά σου...κατανοώ απόλυτα την θετική σου πρόθεση για τα κοινά και ειλικρινά δεν έχω ακούσει αρνητικά σχόλια για το πρόσωπό σου,το διάστημα που σαν αντιδήμαρχος, ήσουν πάντα παρών στα προβλήματα του κάθε ένα ξεχωριστά...Στην πορεία της ζωής μας όλοι κάνουμε λάθη και σωστά..η κριτική και η αυτοκριτική είναι ένα εργαλείο για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε και να γίνουμε καλύτεροι...και θα ήταν καλό να το χρησιμοποιεί ο καθένας μας. Αυτό είναι διαφορετικό απο το ''καταδικάζω'',το οποίο αφορά πράξεις στις οποίες κάποιος δρά με εθελοντικό και υπόγειο τρόπο προς προσωπικό όφελος και ενάντια του κοινού,παραπλανώντας τους άλλους με οποιονδήποτε τρόπο,ακόμα και αν κάνει κάποια αρεστά πράγματα για τους άλλους.Και το καταδικάζω σε αυτήν την περίπτωση είναι καλό...όμως στην δική σου κατάσταση δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία που να οδηγούν σε αυτό...αν όμως υπάρχουν είναι καλό να λέγονται με ανοιχτό και άμεσο τρόπο αλλα με βάσιμα επιχειρήματα,γιατι μόνον αυτός ο τρόπος είναι κατάλληλος και ωφέλημος για το κοινό καλό. Και να σταματήσει πια ο τρόπος του κοτσομπολιού,που μόνον την ανασφάλεια και τον εγωισμό των ανθρώπων αναδεικνύει!!!Είναι ηρωικό να συμμετέχει κανείς στα κοινά μιας τέτοιας κοινωνίας...Όμως η αγνή πρόθεση και ο καημός για ένα καλύτερο κοινό μέλλον,αν είναι ειλικρινής,ξεπερνά κάθε προσδοκία και γίνεται φωτεινό παράδειγμα για όλους...Ακόμη και αν δεν φέρει δόξες και προσωπικό όφελος,θα παραμείνει όμως ''ένδοξος'' στις καρδιές όλων...Το άνοιγμα του μπλόκ,θεωρώ ότι είναι μιά καλή κίνηση και όποιος έχει να κάνει όποια καλή η κακή κριτική,μπορεί μέσα απο εδώ και με την συναίσθηση της ευθύνης και επώνυμα να καταθέσει όποια άποψη και στοιχείο ώστε να γνωρίζουν όλοι όσα έχει να μας πει αντί των γνωστών κουτσομπολιών που ο κάθε ένας αργόσχολος σκορπάει απο εδώ και εκεί για να ''εντυπωσιάζει'' με τις γνώσεις του!!!Καλή επιτυχία σου εύχομαι προσωπικά,και εύχομαι να υπάρχουν πάντα άνθρωποι που αγαπάνε τον τόπο τους και αναλαμβάνουν το τίμημα για αυτό,ακόμα και αν κάποιοι λασπολογούν ή μεταμορφώνουν την πραγματικότητα.
    Ιωάννα Βασιλειάδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αφορμή την παρουσία μου στην τηλεοπτική εκπομπή "Κάθε Μεσημέρι" της Ελένης Μωραϊτη, δράττομαι της ευκαιρίας να παρουσιάσω μια σειρά γεγονότων, καταστάσεων και εξελίξεων με την πραγματική τους διάσταση απέναντι στις προσπάθειες που καταβάλουν ορισμένοι να τις διαστρεβλώσουν και να τους προσδώσουν μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
    Είναι γεγονός πια, όπως ξεκάθαρα προκύπτει και από την συγκεκριμένη εκπομπή, ότι έχουν διαμορφωθεί τρεις διαφορετικές θέσεις όσον αφορά το θέμα του ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου, θέσεις τις οποίες σέβομαι χωρίς να κατακρίνω τους υποστηρικτές τους, ακόμη και αν οι απόψεις τους δεν συμφωνούν με τις δικές μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχικά θέλω να αναφερθώ στη θέση την οποία εγώ υποστηρίζω. Αυτή δεν είναι άλλη παρά η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, η οποία συνεπάγεται την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων. Στην ολοκληρωμένη διαχείριση άλλωστε οδήγησε και ο μόνος δικαστικός αγώνας στον οποίο είχαμε αποτέλεσμα με την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού εκκρεμεί ακόμη η έκδοση της απόφασης επί της εδώ και χρόνια εκδικασθείσας δεύτερης αίτησης ακύρωσης. Τόσο εγώ λοιπόν, όσο και η δημοτική αρχή του Δήμου Ηράκλειας, από την μια πλευρά με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου, τις οποίες οι Παλαιοκαστρινοί επικρότησαν στις εκλογές του 2010 με το 76% των ψήφων τους, και από την άλλη με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του, συνταχθήκαμε με την απόφαση του ΣτΕ και ταχθήκαμε υπέρ της ολοκληρωμένης διαχείρισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει επίσης η θέση που υποστηρίζεται από το Περιβαλλοντικό Σύλλογο Παλαιοκάστρου καθώς και από μερίδα δημοτών, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να σταματήσει η λειτουργία του υφιστάμενου ΧΥΤΑ.
    Ακόμη υπάρχει και η θέση που υποστηρίζεται από την "Πρωτοβουλία Σερραίων Πολιτών" στην οποία συμμετέχουν και συγχωριανοί μας, η οποία επιδιώκει την αποτροπή κατασκευής του εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων, και μάλιστα έχουν κινηθεί δικαστικά προς το σκοπό αυτό.
    Στη συνέχεια θα ήθελα να αναφερθώ στη θεσμική μου ιδιότητα, η οποία προέκυψε αφενός μεν με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου Ηράκλειας με την οποία ορίσθηκα εκπρόσωπος στο ΦΟ.Δ.Σ.Α. (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Κεντρικής Μακεδονίας, αφετέρου δε με εκλογική διαδικασία μέσα απο την οποία ΕΞΕΛΕΓΗΝ ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Η ιδιότητά μου αυτή δίνει τη δυνατότητα τόσο σε μένα αλλά και μέσω εμού σε κάθε δημότη του Δήμου Ηράκλειας να λαμβάνει γνώση της κατάστασης όχι μόνο στο ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου αλλά σε όλους τους ΧΥΤΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το τελευταίο πεντάμηνο και τα δυο αιτήματα συναδέλφου δημοτικού συμβούλου ικανοποιήθηκαν άμεσα και αυτός είχε τη δυνατότητα, παρουσία μου, να εισέλθει και επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου (Γίνεται προφανώς αντιληπτό, ότι αυτοί που διαμαρτύρονται στα ΜΜΕ ότι δεν έχουν πρόσβαση στο ΧΥΤΑ, είναι γιατί ουδέποτε έχουν ζητήσει κάτι τέτοιο!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσον αφορά τη διαφυγή στραγγισμάτων από το ΧΥΤΑ, πρόκειται για δύο συμβάντα, με το πρώτο αυτών να λαμβάνει χώρα τον Αύγουστο του 2014 και να οφείλεται σε βλάβη του συστήματος άρδευσης και για το οποίο ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ στα οποία και δήλωσα ότι πρόκειται για όμβρια ύδατα κατόπιν της ενημέρωσης που είχα από τον υπεύθυνο μηχανικό, η οποία αποδείχθηκε εκ των υστέρων λανθασμένη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έγινε κάποια προσπάθεια συγκάλυψης ή αποπροσανατολισμού του κοινού. Το δεύτερο αφορά την σπασμένη σωλήνα, όπως φαίνεται και στα πλάνα της εκπομπής.
    Είναι κοινά αποδεκτό ότι ο χώρος κατασκευής του ΧΥΤΑ δεν ήταν κατάλληλος για το σκοπό αυτό, η επιλογή του βασίσθηκε σε πολιτικά και όχι επιστημονικά κριτήρια. Δόθηκε ένας αγώνας απ' όλους τους κατοίκους του Παλαιοκάστρου, στον οποίο συμμετείχα κι εγώ, αλλά δεν απέδωσε το επιθυμητό για όλους αποτέλεσμα. Ο ΧΥΤΑ κατασκευάσθηκε, αδειοδοτήθηκε και λειτουργεί με ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ. Αυτό που τώρα πρέπει να επιδιώξουμε είναι η λειτουργία του ΧΥΤΑ σύμφωνα με τους όρους και κανονισμούς της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων μέχρι την κατασκευή του εργοστασίου, που θα οδηγήσει στην ολοκληρωμένη διαχείριση.
    Όσον αφορά αυτούς, οι οποίοι δεν επιθυμούν να συνδιαλέγονται μαζί μου, ούτε και θέλουν τη βοήθειά μου, είναι δικαίωμά τους, όπως άλλωστε δικαίωμα τους είναι να συνεργάζονται και να συναναστρέφονται με αυτόν που ομολόγησε ότι λειτούργησε ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ για την χωροθέτηση του ΧΥΤΑ, πίσω από τις πλάτες των δημοτών και του δημοτικού συμβουλίου Σκοτούσσης και κυρίως να τον δέχονται ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΘΗΡΕΥΤΗ ΨΗΦΩΝ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή